Floramedia ruimt 310 kg zwerfafval op

dinsdag 02 oktober 2018

World Cleanup Day 2018

De World Cleanup Day 2018 was een groot succes! Wereldwijd deden er 158 landen en 15 miljoen deelnemers mee, met recht de grootste burgeractie tegen afval. Ook Floramedia heeft meegedaan aan deze belangrijke opruimdag. Op vrijdag 14 september werd het werk een paar uur neergelegd en de werkplek ingeruild voor een rondje in de buitenlucht. Vooraf zijn er routes uitgestippeld in de directe omgeving van het Floramedia kantoor. Een groot aantal enthousiaste medewerkers zijn op pad gegaan, gewapend met grijpers, handschoenen en gerecyclede vuilniszakken om al het zwerfvuil te verzamelen.

Een echte eye-opener

Op het eerste gezicht lijkt alles best schoon, is er wel wat op te ruimen? Maar er ligt veel meer dan je in eerste instantie ziet. Tussen het hoge gras, in bosjes en langs het kanaal ligt veel verborgen afval. Vooral het aangespoelde plastic aan het kanaal was een grote bron van zwerfafval. Al snel werd dit de hoofdlocatie voor Floramedianen om de omgeving eens flink op te ruimen. Er werden veel drinkflessen, schoonmaakmiddelen, voedselverpakkingen, bouwafval, piepschuim en plastic zeil gevonden. Velen noemden de hoeveelheid gevonden afval ‘schokkend’ en ‘echte eye-opener’.

310 kg afval opgeruimd

Nadat er zo’n twee uur was opgeruimd en alle afvalzakken er doorheen waren, werd het gevonden afval op één plaats verzameld. Het resultaat? Een reusachtige berg van maar liefst 310 kg die niet eens in onze recyclecontainer (inhoud van 1000 liter) paste.

Eén ding is zeker: Floramedia doet volgend jaar absoluut weer mee! U ook?

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark