Uitbreiding havenkade HoogTij

woensdag 03 mei 2023

Aanpassing bestemmingsplan voor uitbreiding havenkade HoogTij

De gemeente Zaanstad wil samen met Port of Amsterdam de havenkade op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan uitbreiden. Hiervoor moet het bestemmingsplan ‘Bedrijven Zuid’ aangepast worden. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt tot en met 7 juni 2023 ter inzage.

Het is de bedoeling om de bestaande havenkade op HoogTij te verlengen. De kade biedt hierdoor mogelijkheden om grotere zeeschepen te ontvangen. Dit heeft geen (negatieve) gevolgen voor de omliggende bedrijven, maar versterkt door de ruimere gebruiksmogelijkheden het vestigingsklimaat van Zaanstad in het Noordzeekanaalgebied.

Openbare ruimte aanpassen
Om de havenkade te verlengen is het nodig om de bestaande dijk op de plek waar de kade wordt uitgebreid te verleggen. Ook moet het fietspad verlegd worden, maar deze blijft wel aansluiten op het huidige netwerk. Hierdoor blijft HoogTij goed bereikbaar met de fiets. Verder wordt het groene karakter behouden langs de randzones van de kade door groen terug te planten en struinpaden aan te leggen.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage
Op www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien. Tot en met 7 juni 2023 kunt u een reactie indienen.

« Terug

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark