Terugkoppeling bijeenkomst zero-emissiezone Zaanstad

dinsdag 23 april 2024

Vorige maand was de informatiebijeenkomst over de gemeentelijke plannen voor de invoering van de zero-emissie zones in Zaanstad. Vanaf 1 januari 2026 voert de gemeente Zaanstad uitstootvrije zones in, in drukke winkelgebieden van Zaandam, Krommenie en Wormerveer.

Dit betekent dat bestelbusjes en vrachtwagens op benzine, diesel of gas niet meer in deze winkelgebieden mogen rijden. Vanaf 1 januari 2026 geldt dat voor Euro 1, 2, 3 en 4 bestelbussen. Vanaf 1 januari 2027 de Euro 5 bestelbussen en vanaf 1 januari 2028 de Euro 6 bestelbussen. Mogelijk heeft dit voor uw onderneming ook gevolgen.

Heeft u als ondernemer persoonlijk advies nodig bij de overstap naar elektrisch vervoer, dan nodigen we u van harte uit om een afspraak te maken met de mobiliteitsadviseur Paul van den Hurk paul@vandenhurkadvies.nl. Hij geeft veel bruikbare tips en advies op maat over kosten, subsidies, laden, uitzonderingsregels en overige handige informatie.

>> Lees meer

« Terug

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark