Nieuw parkeerbeleid Zaanstad

dinsdag 12 maart 2024

 

Bericht van de gemeente:

 

Het huidige parkeerbeleid is verouderd. Het past niet meer bij hoe we nu met parkeren willen omgaan. De stad groeit snel. Er zijn meer huizen, scholen, winkels en culturele of sportvoorzieningen nodig. We moeten slim omgaan met de ruimte die we hebben. Daarom heeft de gemeente nieuw parkeerbeleid opgesteld. De komende weken gaat het concept parkeerbeleid de inspraak in.

Vorig jaar hebben we met u gesproken over de ontwikkeling van het nieuwe parkeerbeleid. U heeft bij ons aangegeven wat voor u belangrijk is bij de ontwikkeling van een nieuw parkeerbeleid. Deze informatie is verwerkt in het concept parkeerbeleid.

Het parkeerbeleid geeft richting aan hoe we met parkeren omgaan

Het nieuwe parkeerbeleid is een uitwerking van het Zaans mobiliteitsplan (ZMP). Het helpt ons om de groeiende stad leefbaar, bereikbaar en veilig te houden.  Het parkeerbeleid gaat over auto’s en fietsen en is voor de hele gemeente. Dus niet voor specifieke (bouw)situaties.

Van 8 maart tot 23 april kan iedereen die dat wil een reactie(zienswijze) geven

We geven de reacties én de beantwoording daarvan mee aan de gemeenteraad. Het kan zijn dat we door de reacties het parkeerbeleid nog iets veranderen. De raad neemt uiteindelijk een besluit over het parkeerbeleid. Als de gemeenteraad akkoord is, is het definitieve parkeerbeleid vastgesteld.

Het concept van het parkeerbeleid vindt u online of op het stadhuis

De stukken zijn digitaal te zien. Vanaf vandaag kunnen inwoners de stukken ook bekijken in papieren vorm op het stadhuis en het gemeentearchief, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam. Of bij de bibliotheek De Bieb, Westzijde 170a Zaandam en Bibliotheek De Bieb, Heiligeweg 170 Krommenie. Hier kunnen inwoners ook een zienswijze achterlaten.

In april zijn er twee inloopbijeenkomsten

Op woensdag 3 april en woensdag 10 april organiseren we twee inloopbijeenkomsten. Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunt u vragen stellen en uw zienswijze indienen.

Datum: woensdag 3 april 2024
Tijd: tussen 19:00 - 21:30 uur
Plaats:  Buurthuis Dirk Prins - A.G. Verbeekstraat 35, 1501 RM Zaandam

Datum: woensdag 10 april 2024
Tijd:  tussen 19:00 en 21:30 uur
Plaats: Partycentrum De Admiraal – Dorpsstraat 1056, 1566 JM Assendelft

In de periode dat de conceptversie van het parkeerbeleid ter inzage ligt, kan iedereen die dat wil hierop reageren. Dat kan door een zienswijze naar de gemeente toe te sturen. Dat kan op de volgende manieren:

•    Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-parkeervisie’.

•    Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak. Hiervoor stuurt u een e-mail naar: parkeerbeleid@zaanstad.nl. Schrijf erbij: ‘mondelinge zienswijze parkeervisie’.

  • Voor het indienen van een digitale zienswijze kunt u mailen naar: parkeerbeleid@zaanstad.nl. Schrijf erbij: ‘zienswijze ontwerp-parkeervisie’.

Vragen? 

Heeft u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen? Dan kunt u contact opnemen via parkeerbeleid@zaanstad.nl.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark