HoogTij verwelkomt twee nieuwe bedrijven

Tuesday 20 December 2016

In totaal nemen beide bedrijven bijna 2000 m2 grond af aan het Rak. Zij hebben het voornemen om in de loop van 2017 samen een bedrijfspand op te richten met een oppervlakte van zo’n 800 m2.

Bouwbedrijf Werkhoven is momenteel gevestigd in Westzaan. Vanwege de groei van het bedrijf is Werkhoven op zoek naar een grotere bedrijfsruimte. Deze stap wil ook Break-Down Sloop Support maken. Dit bedrijf is reeds gevestigd op HoogTij in een bedrijfsverzamelgebouw. Het is actief in het uitvoeren van sloopwerkzaamheden, asbestsaneringen en boor- en zaagwerkzaamheden.

Wethouder Straat toont zich verheugd dat twee lokale bedrijven ervoor kiezen de groei van hun onderneming te realiseren op HoogTij: “Het is een mooi bewijs van de Zaanse ondernemersgeest en het laat ook zien dat Zaanstad een aantrekkelijke vestigingsplaats is. Bereikbaarheid en ruimte om te ondernemen zijn belangrijk pluspunten. Bedrijventerrein HoogTij is vooral aantrekkelijk door zijn diversiteit aan kavels, de hoge milieucategorieën en de ligging aan het Noordzeekanaal met de mogelijkheid tot aanleg van een eigen laad- en losfaciliteit.’

De ondertekening van de koopcontracten met Bouwbedrijf Werkhoven en Break-Down Sloop Support vindt plaats op het moment dat er een sterke toename is van vraag naar bedrijfskavels op bedrijventerrein HoogTij. De aantrekkende economie in combinatie met de kansen die het hoogwaardig bedrijventerrein ondernemers biedt, lijkt hiervoor een belangrijke oorzaak. De verwachting is dat begin 2017 wederom nieuwe bedrijven op HoogTij kunnen worden verwelkomd. Er zijn in ieder geval nog volop mogelijkheden voor bedrijven om zich op HoogTij te vestigen.

Naast de realisatie van diverse bedrijfsgebouwen zal in het eerste kwartaal van 2017 ook voorzien worden in de aanplant van bomen langs de Westzanerweg en de afronding van de parkzone nabij het Justitieel Complex Zaanstad. Tevens is het voornemen om op korte termijn de dijk naast het zogeheten haventerrein van HoogTij te realiseren, wat een opmaat vormt voor de ontwikkeling van dit gedeelte van HoogTij. Het investeren in de inrichting en uitstraling van het terrein heeft als doel om van HoogTij een aantrekkelijke vestigingsplaats te maken voor bedrijven. De ontwikkeling van HoogTij is in handen van een combinatie van publieke en private partners, waaronder de gemeente Zaanstad en Havenbedrijf Amsterdam. 

Parkmanagement wenst de nieuwe collega's veel succes op ons Bedrijvenpark HoogTij.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark