Gevangenis koopt aangrenzende straat in Westzaan

dinsdag 02 augustus 2022

Pakjes over de muur van de gevangenis gooien kan straks niet meer. De doodlopende straat Smeet bij de gevangenis in HoogTij gaat Zaanstad verkopen aan het Rijksvastgoedbedrijf. Vanaf de weg zijn voorwerpen over de muren van het Justitieel Centrum gegooid, er wordt vuurwerk afgestoken en vanaf de straat wordt soms met drones gevlogen. Daar wil de Dienst Justitiële Inrichtingen een einde aan maken.

Bovendien heeft het Rijksvastgoedbedrijf een perceel aan de andere kant van de Smeet gekocht voor de Dienst Vervoer en Ondersteuning. Daarmee wordt de straat als het ware onderdeel van het gevangeniscomplex en lag het voor de hand de straat als openbare weg op te heffen.

Op het oog lijkt het alsof de straat voor niets is aangelegd. Het is een zijstraat van het Rak, dat de route is vanaf Westzaan naar de Hoofdtocht. Maar er is geen adres in de straat en na vierhonderd meter staat er een hek en houdt het op.

Omwonenden gebruiken de weg wel eens om naar de groene zone in HoogTij te gaan en werknemers van het bedrijventerrein lopen er wel eens een rondje. Maar volgens de gemeente is de Veldweg een prima alternatief voor die bestemming.

« Terug

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark