Cacao-opslag 3.0 zet Gerkens op voorsprong

dinsdag 29 september 2020

De bouw van een nieuwe cacao-opslag op Hoogtij zet Cargill, of beter Gerkens Cacao, op een voorsprong. "We verkleinen onze CO2-uitstoot, verkorten de transportafstanden en kunnen ’eenvoudiger’ goede producten blijven maken.’’ 

De ligging van de nieuwe opslag naast containerterminal De Vrede en de op- en overslag van Gam Bakker is geen toeval. "We zijn al meer dan vier jaar in voorbereiding. Als CT Vrede en Gam Bakker zich hier niet hadden gevestigd dan waren wij hier waarschijnlijk ook niet beland. Dat geldt andersom ook.

We gebruiken de havenfaciliteit van CT Vrede voor de aanvoer en de op- en overslag van Gam Bakker voor de halffabricaten. We werken nauw samen.’’

Vollers heeft in Westzaan 48.000 m² grond gepacht om daar drie magazijnen van elke 6000 m² op te bouwen. De opslagcapaciteit wordt 75.000 ton, eventueel uit te breiden met een vierde magazijn.

Zomer 2021 moet de bouw klaar zijn.

« Terug

Over Hoogtij

Strategisch gelegen vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven is HoogTij dé plek voor vestiging van uw bedrijf. Uitstekend bereikbaar over land en over water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal.  

HoogTij

Een stijlvol bedrijvenpark